Upírův vepřový guláš

Ingredience:

700g vepřového masa, 2 cibule,40 ml oleje, 15g mleté papriky, 110g rajského protlaku, 2 kuličky celého pepře, 1 lžička kmínu, 3 kuličky jalovce, 2 bobkové listy, sůl, 200ml vody, 2 lžíce hladké mouky, 1 jarní cibulka

Postup:

Maso nakrájejte na kostky. Cibule oloupejte a nasekejte najemno. V hrnci rozpalte olej a cibuli osmahněte. Potom k ní vložte maso. Orestujte, zasypejte mletou paprikou, přidejte rajský protlak a promíchejte. Vhoďte celý pepř,kmín, jalovec a bobkové listy. Osolte. Přilejte 150ml vody, přiklopte pokličkou a asi 30 min duste. Hladkou mouku rozmíchejte v 50 ml vody a guláš zahustěte. Důkladně jej promíchejte a dovařte doměkka. Hotový guláš rozdělte na talíře a posypejte nakrájeou jarní cibulkou. Vhodnou přílohou jsou noky a knedlíky.

Pozn. Chvilka v kuchyni č.1