Kuře na bresský způsob

Ingredience:

4 porce kuřecího masa (nejlépe stehen)
250 g čerstvých nebo mražených hříbků
100 g másla
2 cibule
5 stroužků česneku
200 ml smetany ke šlehání
1 žloutek
tymián
bobkový list
pepř
sůl

 
Postup:

V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, přidáme hříbky a podusíme je doměkka (na skus). Osolíme a dáme stranou.
V silnostěnném kastrolu rozpustíme zbylé máslo a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Podlijeme trochou vody a teprve nyní maso osolíme, opepříme a vsypeme drobně nasekanou cibuli, plátky česneku a koření. Přiklopíme, zmírníme teplotu a dusíme asi hodinu. Průběžně podléváme.
Měkké maso vyjmeme, do omáčky přilijeme smetanu rozšlehanou se žloutkem a podušené houby, promícháme, vrátíme maso a vše prohřejeme. Pokrm již nevaříme.

Pozn. převzato z toprecepty.cz