Kuře po provensálsku
Ingredience:
1 kuře (kuřecí stehna),
2 lžíce oleje,
sůl, pepř,
2 cibule,
rajčatový protlak,
4 stroužky česneku,
250 ml bílého vína,
2 lžíce provensálského koření,
mouka na zahuštění
Postup:
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji do hněda. Opečené části dáme na pekáč. Na zbylém tuku lehce osmahneme na větší kousky nakrájenou cibuli. Přidáme protlak a smažíme. Přidáme česnek, zalejeme bílým vínem a doplníme 450 ml vody. Přelejeme tím kuře. Posypeme kořením a pečeme do měkka. Maso vyděláme.
Asi 3 lžíce hladké mouky rozšleháme v 150 ml vody a šťávu zahustíme. Maso vrátíme zpět do omáčky.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo bramborami.
Pozn.použito z mimibazaru