Gnocchi s kuřecím masem,smetanovým špenátem a houbami

Ingredience:

gnocchi (bramborové noky) 600g - dají se koupit skoro v každém hypermarketu - mražený nebo chlazený polotovar, máslo, olej, 300g kuřecího masa - prsa nebo kuřecí stehenní (mám raději), sůl, podravka, houby - žampiony nebo tvrdé hřiby či křemeňáky, 1 kelímek smetany, tavený sýr - balení Smetanita, listový špenát (mražený)

Postup:

- na pánvi rozpustíme trochu másla s olejem a orestujeme nadrobno nakrájené kuřecí maso - ochutíme solí a podravkou
- poté maso vyjmeme z pánve na talíř a na pánvi znovu rozpustíme už větší množství másla, na němž osmahneme do měkka houby
- pak přilijeme smetanu, ochutíme podravkou (dle chuti)
- když je smetana teplá rozpustíme v ní tavený sýr (2-3 obdélníky Smetanita), přidáme nahrubo pokrájený listový špenát a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí
- do omáčky dáme prohřát maso a poté vše smícháme s vařenými gnocchi

P.S. je to kalorická bomba, ale já gnocchi (ňoky) miluju!!! Vše dělám od oka, ale sem uvádím přibližnou gramáž a množství. Vařím pro 2 osoby a jsou to velké porce a většinou zbyde ještě miniporce pro jednoho k večeři. Jedná se o poměrně syté jídlo. Každopádně smetanové gnocchi se dají dělat na milion způsobů - místo kuřecího masa šunku a místo špenátu třeba hrášek. Dá se přidat česnek, nebo ve smetaně rozpustit plísňový sýr (Gorgonzola, Niva) či jiný snadno tavitelný sýr.

Pozn. použito z mimibazaru