Kuřecí prsa s krémovou sýrovo-rajčatovou omáčkou

 

Ingredience:

4 ks kuřecí prsa - nakrájet na kostičky nebo nudličky 
4 stroužky česneku - nakrájet na tenká kolečka 
1 menší červená cibule - nakrájet nadrobno 
1ks zakysaná smetana (200ml) 
1ks sýr v střívka (např. Bambino) nebo 5-6ks sýrových trojúhelníků 
2PL rajčatového protlaku 
200g žampionů - nakrájet na větší kousky 
cca 100ml vody (pouze pokud třeba ředit omáčku) 
olivový olej 
½ lžičky oregana 
½ lžičky drceného kmínu 
½ lžičky vegety 
¼ lžičky chilli koření 
sůl, pepř 
příloha - 1 balení gnocchi (500g)

Postup:

Na 2PL oleje osmažíme cibulku a když začne měknout přidáme česnek, promícháme a po chvíli vložíme kuřecí prsa. Opékáme na vyšší teplotě asi 10minut. Pak osolíme (solíme raději méně - záleží jaký dáváme sýr), opepříme, přidáme oregano, kmín, vegetu, chilli a pepř.Ještě chvilku opékáme a pak přidáme celý sýr z střívka, zakysanou smetanu a přetlak.Pořádně rozmícháme, přivedeme do varu a následně ubereme teplotu, aby se nám to jen pomalu dusilo. Nezapomeňte to ale častěji míchat, aby to neprihorelo. Pokud se vám to zdá příliš husté přilijte trošku vody, ale ne příliš mnoho, protože když přidáte žampiony, ty také pustí trochu vody. Takže dusíme to spolu dalších 5-10 minut, dokud není maso úplně uvařené. Potom přidáme žampiony a opět necháme podusit, ale už ne příliš dlouho. My máme raději, když jsou hříbky ještě trošku "křupavé", ale ne syrové. 
Během vaření si v osolené vodě vyvaříme gnocchi (nebo jiné těstoviny podle chuti, např.. penne nebo kolínka) které po uvaření scedíme a pokapeme extra panenským olivovým olejem. 
Na talíř si pak dáme gnocchi a zalijeme teplou omáčkou s kuřecím masíčko. Na vrch můžeme posypat trochou drhnutí mozzarelly a čerstvou pažitkou.

Poznámka:

Tip: Pokud máte ještě chvilku čas, tak vyzkoušejte ve velkém hrnci spolu promíchat gnocchi i kuře s omáčkou a vše spolu dát do předem máslem vymazané zapékací mísy, posypte drhnutím sýrem a zapečte v troubě (10-15minut).

převzato z toprecepty.sk