Vykrajované ovocné košíčky

 

Ingredience:

Těsto:
2 1/3 hrnku hladké mouky
¾ hrnku moučkového cukr
1 žloutek
250g rostlinného tuku (Hera, Stella nebo máslo, kterým se nikdy nic nepokazí)

Náplň:
¾ hrnku mléka
2 lžíce vanilkového pudinku
200g máslo
1hrnek moučkového cukru

Želatina:
1balíček čiré dortové želatiny
míchané ovoce (kiwi,mandarinky,višně,rybíz…)

Postup:

Z mouky, tuku, cukru a žloutku zpracujeme těsto a necháme na chladném místě nejméně 1/2 hodiny odpočinout. Potom je na pomoučeném vále vyválíme a formičkou vykrajujeme kolečka, která vtláčíme do formiček. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Po odležení dáme do košíčků trochu náplně, na ni uložíme ovoce, přičemž dbáme, aby bylo hezky barevně sladěné. Nakonec zalijeme želatinou. 
Náplň: mléko s pudinkovým práškem uvaříme na kaši a za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáváme chladnou kaši a vše dobře ušleháme. 
Želatina: želatinu připravíme podle návodu na obalu. Za občasného míchání necháme vychladnout. Pomocí lžíce poléváme ovoce.

Poznámka:

 Těsto je krásně vláčné, pěkně se z něho vykrajují kolečka a košíčky jsou potom všechny stejné. Formičky nevymazávám i když dělám do vroubkovaných.
Hrnek= 0,25 (1/4l)

převzato z toprecepty.cz