Čokoládové košíčky se šlehačkou

 

Ingredience:

papírové košíčky
čokolády podle chuti (mléčná, bílá, hořká, oříšková...)

Náplň:
smetana na šlehání, ztužovač šlehačky, jahody, vanilkový cukr

jahody a cukrářské sypání na ozdobu

Postup:

Ve vodní lázni si rozehřejeme alespoň 200g čokolády, podle toho, kolik košíčků chcete mít. Papírové košíčky vymažeme slabou vrstvou čokolády, dáme do lednice ztuhnout a ještě jednou košíček potřeme. Opět dáme košíčky ztuhnout. Pokud už jsou košíčky zcela zaplněné čokoládou a neprosvítá košíček, můžeme čokoládu opatrně vyloupnout z papírků. Pokud prosvítá, potřeme ještě čokoládou.
Košíčky plníme libovolnou náplní a ozdobíme. Já jsem vyšlehala smetanu na šlehání a vanilkový cukr se ztužovačem a do části jsem přišlehala jahody. 

TIPY: 
- Do smetany zašlehejte jiné ovoce, například borůvky budou vypadat krásně v šlehačce i na ozdobu:)
- Místo šlehačky dejte například pudinkový krém.
- Jednoduše udělejte DIA košíčky rozpuštěním dia čokolády s fruktózou a ozdobte vyšlehanou smetanou na šlehání od Ramy se sladidlem.

převzato z toprecepty.cz