Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou

 

Ingredience:

15 dkg bílků
40 dkg cukru krystal
20 dkg ořechů
kakao
2 šlehačky 
15 dkg hořké čokolády
čokoládová poleva

Postup:

Bílky pořádně vyšleháme s cukrem nad parou až se cukru rozpustí. Potom šleháme chvíli na sucho, přidáme ořechy a kakao. Na plech vyložený papírem nastříkáme rohlíčky a sušíme v troubě tak na cca 140-150°C.
Šlehačka:
Šlehačku uvaříme s čokoládou, necháme vychladnou a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den ji pořádně vyšleháme, nastříkáme na rohlíčky a uložíme na hodinku do lednice. Potom je máčíme v čokoládové polevě.

převzato z toprecepty.cz