Větrníky

Ingredience:

 Těsto:

60dkg vody, 30dkg Palmarín, 30dkg hladké mouky, 8 vajec 

Náplň I. 4 zlatě klasy, 1,5 l mléka, 2 vanilkové cukry, 7 lžic práš.cukru, 1 šlehačka + ztužovač 

Náplň II. 20 lžic krys. cukru, 4 šlehačky 

Poleva:

5 lžic krys. cukru, půl dcl mléka, 250dkg práš.cukru

 Postup:

 Těsto, vodu s Palmarín necháme povařit a do toho zavaříme mouku. Mícháme asi tak 3 min, ať se těsto odlepí od hrnce, pak je ho třeba nechat vychladnout a do vychladlého vmícháváme po jednom vejci. na pomaštěný plech tvarujeme ozdobnými kapsami větrníky ( průměr kolem 7 cm a vyšlo jejich 35kusů). Troubu předehřejeme na 250 stupňů a dáme péct tak 10 minut, zapnula jsem i vrtule a pak snížíme na 170 stupňů a dopečeme tak 20 min už bez vrtule. Náplň I. Z pudinků, cukru a mléka uvaříme pudink a necháme dobře vychladnout, já si ho davam do mixéru a kazdou chvilku promíchává ať není škraloup a hrudky. Do vychladlého přimícháme vyšlehané šlehačky se ztužovačem.Nádivka II. Cukr rozpustíme na karamel a zalijeme pomalu šlehačkou a necháme přejít varem, potom odstavíme a necháme vychladnout a dáme do chladnicky na 24 hodin. Na druhy den, vyšleháme mixerem. Poleva: Cukr rozpustíme na karamel a přidáme mléko, pak směs vylijeme do misky s cukrem a vymícháme, pokud je hustá dáme ješte trošku mléka, ale třeba dávat pozor ať není řídká

převzato z mimibazar.sk