Chléb ze slovenska

Ingredience:

5dkg kvasnic, 150ml vlažné vody (mléka), 1 lžičku cukru, 1 kg hladké mouky (nejlépe na pečení chleba), 1 uvaření a nastrouhaný brambor, 1 lžičku kmínu, 2 lžičky soli, 1 PL octa, 1pl oleje a 500ml vlažné vody

Postup:

Z kvasnic, vody a cukru připravíme kvásek. Když nám kvásek nakyne, smícháme ho s hladkou moukou prosátou přes sítko, s bramborou, kmínem, solí, octem, olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme těsto, které necháme přikryté na plechu v misce dobře překyne i 2 hodiny. Těsto převrátíme, vyformujeme bochník, potřeme vlažnou slanou vodou a dáme péct do trouby při 180 stupních, 60 - 90 minut podle potřeby. V polovině pečení potřeme ještě jednou slanou vodou.

převzato z sk mimibazaru