Majolkové buchty *****
Ingredience:
500g hladké mouky,
1 celé vejce,
80g cukru krupice,
l malá majolka 100ml,
1 kostka droždí,
čtvrt litru vlažného mléka,
špetka soli,
kousek másla na potření buchet
Náplň: povidla, tvaroh nebo mák - co kdo má rád
Postup:
Z mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek.
Do mísy dáme ostatní suroviny, přidáme vzešlý kvásek a dobře propracujeme, až se těsto nelepí. Povrch lehce poprášíme hladkou moukou a přikryté necháme kynout na teplém místě.
Pak lžící vykrajujeme malé kousky, plníme je náplní, dobře uzavřeme a zakulatíme. Skládáme je vedle sebe na dobře vymaštěný plech a necháme ještě chvíli kynout. Pak každou buchtu potřeme rozpuštěným máslem a plech vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi při 170 stupních (podle trouby)
do zezlátnutí buchet.
Pozn. Vyzkoušeno! S těstem se skvěle pracuje. Zatím nejlepší buchty!!!!!
Převzato z toprecepty.cz