Kynuté buchty

Ingredience:

250 ml mléka, špetka soli, 2 žloutky, 100 g hery (nebo sádla), 500 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 1/2 droždí, možno lžička rumu (doporučuji),trochu citronové kůry, náplň do buchet.

Postup:

Zpracujeme těsto - buď ručně, nebo v pekárně.

Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, a zapneme program Těsto.

Po vykynutí děláme buď buchty, menší koláčky nebo šátečky - jak kdo má rád. Plníme buď tvarohem, marmeládou, nastrouhanými jablky s cukrem a skořicí, mákem, nutelou .. dle chuti ... dáme na plech, potřeme sádlem (herou) a necháme tak 1/2 hodiny vykynout. Pečeme při 150 °C cca 20 - 30 minut. Když je vyndáme z trouby, ještě jednou je potřeme sádlem. (nemusí být)

Náplň tvarohová : 2 kostky tvarohu (né vanička), moučkový cukr (dle chuti), citr.kůra, 1/3 vanil. pudink.prášku, trochu rumu, rozinky, 1 žloutek

Autor: finneta (Martina).