Vanilkový slimáci

Ingredience: 

600 g polohrubé mouky, 30 g cukru, 350 ml mléka, 1 vajíčko, 120 ml oleje , 1 lžička octa, špetka soli, 40 g droždí, strouhaná kůra z jednoho citronu. Náplň: 2 ks pudinků bez vaření Dr.Oetker Creme Olé, 500 ml mléka. 

Postup:

Do mísy nasypeme mouku, vyhloubíme důlek, přidáme cukr, nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní suroviny, vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které dáme kynout. Po vykynutí rozdělíme na dvě stejné části. Každou vyválíme do tvaru obdélníku, potřeme náplní, srolujeme, nakrájíme šnečky a dáme ještě 15 minut na plech kynout. Po této době potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do trouby na 180 C. Nádivku připravíme podle návodu na pudinku - dala jsem méně mléka o cca 100 ml. Po upečení můžeme pocukrujeme

převzato z mimibazar.sk