Výborná plněná veka

Ingredience:

Potřebujeme: 1 veku, 1, střední cibuli, 15-20 dkg měkkého salámu, 3 kyselé okurky, 3 vejce vařená natvrdo, 3-4 vidličky sterilizované kapie, 1 celé pomazánkové máslo, 2 PL hořčice, 3 PL majonézy

Postup:

Veka by měla být 1-2 dny stará!! Veku podélně rozkrojíme a vydlabeme střídku, kterou dáme do mísy. Do mísy pak přidáme majonézu, hořčici, pom. máslo a na kostičky nakrájené okurky, vejce, salám, cibuli a kapii. Všechno to pořádně promícháme. Směs pak dáme do vydlabané veky. Veku zabalíme do smrštovací folie, aby hezky džela tvar. Necháme přes noc odležet . Dělala jsem i veku grahamovou i bagetky jako jednohubky. Po těch se na oslavě jen zaprášilo. Veka se dá krásně převážet, pokud by jste ji chtěli dělat k přátelům na oslavu či návštěvu.

foto autorky:

Moje foto:

Pozn. Je to výborné a jen se po ní zaprášilo. Vypadá to sice možná složitě,ale není :-)