Topinka Speciál

Ingredience:

15 dkg měkkého salámu, 5 dkg sýru cihly, 1 vejce, 2 lžičky škrobové moučky, tuk na smažení a chléb. To jsou základní ingredience a váhy jsou pouze orientační. Tentokrát jsem ještě přidal rozetřený česnek, jemně nakrájenou menší cibulku, zelenou petrželku a směs koření na čínu.

Postup:
Salám i sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme další ingredience a řádně promícháme. Touto směsi potřeme chléb (vstva cca 5-8 mm) a vložíme natřenou stranou do rozpáleného tuku (buďte bez obav, směs se od chleba neoddělí), pak osmažíme druhou stranu. Po vyjmutí z pánve, "suchou" stranu potřeme česnekem jako klasickou topinku a zkuste ji ještě pokapat maggi. Budete překvapeni zajímavou chutí.

 

Pozn. toprecepty.cz