Brambory se špekáčky na pivu

Ingredience:

8 velkých brambor s pěknou slupkou
4 špekáčky
400 ml tmavého piva
4 lžíce kečupu
6 stroužků česneku
3 lžíce provensálských bylinek
2 lžíce grilovacího koření
1 lžička soli

Postup:

Smícháme 200 ml piva, kečup, prolisovaný česnek, provensálské bylinky, grilovací koření a sůl.
Brambory omyjeme, nakrájíme na půlměsíčky (rozkrojíme podélně napůl a potom na třetiny), špekáčky nakrájíme stejným způsobem.
Brambory a špekáčky dáme do zapékací misky a zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme avložíme do maximálně vyhřáté trouby.
Po cca 20 minutách zalijeme zbývajícími 200 ml piva, promícháme a za občasného prohození pečeme celkově hodinu a čtvrt. Za dobu pečení se zálivka vsákne do brambor a zbyde jen hustá omáčka.
Na talíři sypeme jemně nakrájenými proužky cibule.

Autor: Eliza