Bramboráková roláda

 

Ingredience:

Brambory, vejce, sůl, pepř, kmín, majoránka, česnek, na zahuštění mouku (jakou jste zvyklí - u nás doma používáme hladkou)

Náplň: kysané zelí, dušené nebo naložené houby, klobása

Postup:

Brambory i česnek ustrouháme najemno a smícháme s vejcem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme moukou a těsto v tenčí vrstvě rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo fólí.
Poklademe krájeným syrovým nebo i dušeným kysaným zelím, houbami a kolečky klobásy (fantazii a chutím se meze nekladou) a náplň lehce vmáčkneme do těsta. Upečeme v troubě, asi 20 minut.
Ještě horké srolujeme do rolády a už můžeme opatrně krájet.

Nejlíp chutná se zeleninovým salátem.

převzato z toprecepty.cz