Mexická rýže - arroz Mexica

 

Ingredience:

250g dlouhozrnná rýže, 1 cibule, 4 stroužky česnek, hrst nasekané petrželové natě, dvě hrsti mražený hrášek, 1 mrkev, pálivá paprička (množství dle vaší chuti), krabicka pasirovane rajčata (nebo 2ks rajčat rozmixujte), ořech másla, sůl, lžička vegetoveho prášku Podravka natur), kdo chce tak koriandrové nať v kuse (já ji nemůžu ani cítit, takže já vynechávám), 500 ml horká voda

Postup:

Cibuli, česnek a mrkev očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kousky a mrkev nahrubo nastrouháme. Papričky naplátkovat. 
V hrnci rozehřejeme olej a rýži na něm začneme promíchávat, az zesklovatí, přidáme k ní cibuli a česnek a znovu míchat alespoň 3 minuty. 
Přidáme pasirovane rajčata (i se šťávou), nebo dvě rajčata rozmixované, pálivé papričky, mrkev, petrželovou nať. Posypeme lžičkou soli a vegetou. Dobře promícháme a zalijeme horkou vodou. 
Dame pod pokličku a dusíme dokud není voda vsáknutí a rýže měkká. Já jsem to na začátku špatně odhadla a zalila jsem to jen 300ml vody, takze když už byla vsáknutí, tak jsem přidala ještě zvyok a nebyl s tím problém. 
Když je už rýze hotova, na pánvi rozpustíme máslo a udusíme nakrátko mražený hrášek, který na závěr osolíme. Vše vmícháme do rýže a podáváme.

převzato z toprecepty.cz