Domácí bonboniera

Ingredience:

100 g mléčné čokolády, 100 g čokolády hořké (třeba na vaření), 30 g ztuženého tuku, Salko

Postup:

Salko vaříme 2-2,5 h ve vodě a pak ho necháme vychladnout.
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, nakrájený tuk a vymícháme do hladké hmoty. Vezmeme užší štětec (buď nový plochý na malování nebo úzký na mašlování) a dva - třikrát vymažeme čokoládou silikonovou nebo kovovou formu na bonbóny. Než vymázneme znovu, necháme čokoládu zatuhnout.
Okrojíme přečnívající okraje bonbonových "skořápek" a do každé dáme lžičkou trochu zkaramelizovaného Salka.

Čokoládu znovu rozpusíme do tekuta a lžičkou na každý bonbon nalijeme "víčko" = dno, spodek budoucího bonbonu.
Necháme v chladu dobře ztuhnout a vyklopíme (vymáčkneme).

Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry. To bych ale asi raději i lehounce vymazala olejem, než začnu vymazávat čokoládou.

Poznámka:
Bonbóny můžou být nevšedním dárkem a překvapilo nás, že i přes použité suroviny nejsou nijak přeslazené....

Můžeme použít i čokoládu bílou nebo udělat bonbóny dvoubarevné. A jako náplň by se dala určitě použít i nějaká jiná, doma oblíbená, třeba ořechová.

Použito z toprecepty.cz