Frankfurtská jemná polévka

Ingredience:

5 nožiček frankfurtských párků
1 větší cibule
2 lžíce sádla
3 větší brambory
1 kostka masoxu
3 kávové lžičky sladké mleté papriky
hl. mouka, česnek, pepř
petrželová nať, sůl

Postup:

Na sádle orestujeme do zlata na jemno nakrájenou cibuli. Hrnec poté odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hladkou moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme vodou cca 1,5 – 2 litry a přidáme kostku masoxu. Nyní za občasného míchání provařujeme poctivě 30 minut. Mezitím si nakrájíme brambory na malé kostičky a párky na tenká kolečka. Po 30 minutách provaření základu vložíme do polévky nakrájené brambory a opět poctivě provařujeme na mírném ohni 30 minut. Poté přidáme pokrájené frankfurtské párky a opět poctivě provaříme 30 minut. Na závěr polévku dochutíme utřeným česnekem, pepřem solí a na jemno nasekanou petrželovou natí. Pokud dodržíte zdlouhavý postup vaření, budete odměněni velejemnou a lahodně chutnající polévkou pro podzimní večery.