Bramboračka

 

Ingredience:

3 brambory, po kousku mrkve, petržele a celeru, 1/2 cibule, olej, lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 3 kuličky nového koření, majoránka, kostka masoxu (nebo zeleninový, slepičí či hovězí bujón), 3 stroužky česneku, pažitka nebo zelená petrželka

Postup:

Na trošce oleje osmahneme nahrubo postrouhanou kořenovou zeleninu. Až mrkev pustí barvu, přidáme mouku a ještě chvíli mícháme. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme nové koření, cibuli, masox a na kostičky nakrájené brambory a vaříme. Až jsou brambory skoro měkké, přidáme majoránku, mletý pepř a dovaříme. Nakonec dochutíme rozmačkaným česnekem a podle potřeby solí.

převzato z maminčinyrecepty.cz