Kávová zrna s marcipánovou hmotou

 

Suroviny:

Mandlová hmota:
200 g loupaných mandlí
200 g moučkového cukru
150 g sušeného mléka
3-4 lžíce medu
Krém:
250 g másla
100 g ztuženého tuku
100 g medu
3 lžičky rozpustné kávy(prášek)
1 lžíce rumu
1 lžíce kakaa

Postup:

Oloupané mandle najemno umeleme,smícháme je s moučkovým cukrem a sušeným mlékem a podle potřeby přidáme med.Vypracujeme tužší tvárnou hmotu,kterou rozválíme na vále a vykrájíme z ní kolečka dvou velikostí.Na menší kolečko sačkem nastříkáme připravený krém ,přikrejeme větším kolečkem , přitiskneme okraje,upravíme tvar a pomocí špejle uděláme rýhu.Na konec zrno namočíme do čokoládové polevy a necháme ztuhnout.

Krém si připravíme tak,že všechny suroviny vyšleháme šlehačem.

Místo mandlové hmoty můžeme použít domácí marcipán, který si připravíme tak, že smícháme stejné množství sušeného mléka a moučkového cukru, přidáme mandlové aroma, lžíci medu a vodu podle potřeby.

převzato z toprecepty.cz