Slaninové vdolečky s cibulí a sýrem

Ingredience:

250 ml teplé vody, 2 lžičky soli, 45 g oleje, 500-600 g hladké mouky, 30 g čerstvého droždí, 2 lžičky cukru

Náplň: anglická slanina, strouhaný sýr, hodně cibule a trocha oleje na její podušení. (Cibuli, nakrájenou na půlkolečka podusíme na oleji a necháme vychladnout).

Postup:

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Vykynuté těsto rukama propracujeme, rozdělíme na asi 6 - 7 dílků, z každého vyválíme placku velkou asi jako 1,5 dlaně a tu dáme vykynout na plech s pečícím papírem.
Pak pomašlujeme vejcem, položíme na něj plátek anglické, hromádku dušené cibule, zasypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě ( asi 180°C) upečeme.

Jsou výborné vlažné i studené.