Rohlíky od Jakubi

Ingredience:

250 ml mléka
50 g rozpuštěného másla
1 vejce
450 g hladké mouky
2 lžičky soli
2 lžíce cukru
15 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

 

Postup:

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme rohlíky (postup u receptu č.80), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme mlékem s trochou rozpuštěného másla, posypeme mákem nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

 

Pozn. Vyzkoušeno a jsou super 1*