Alsaský cibulový koláč

Ingredience:

Na těsto:
1a1/2 hrnku hladké mouky
lžička cukru
lžička soli
lžička suchého droždí
lžíce oleje
nebo hotové těsto případně tenký korpus

Na obložení
kelímek kysané smetany nejlépe 18%
lžička mouky
špetku provensálských bylinek ev. pizza koření, sůl, pepř
středně velká cibule
asi 50 g na drobno krájené anglické slaniny
asi 50 g strouhaného tvrdého sýra

Postup:

Obvyklým způsobem uděláme těsto na korpus na vyválíme ho na tenkou placku o trochu větší než plech. Dáme těsto na plech a uděláme zesílený okraj. Potřeme kysanou smetanou rozmíchanou se lžičkou mouky a ochucenou sušenými provensálskými bylinkami nebo pizza kořením, solí a pepřem. Pokryjeme cibulí na tenoučké kroužky a slaninou (správně by byla nevařená), posypeme sýrem a asi 20-25 minut pečeme při 250 stupních, až je okraj do světlehněda upečený.