Tvarohovo-jahodové pokušení

POSTUP PŘÍPRAVY

Připravíme si klasické piškotové těsto: 5 žloutků vyšleháme do pěny s 200g prášku. cukru, po trošce přidáváme 1dcl vlažné vody a 1dcl oleje. Do našlehaných žloutků pomalu přidáme 200g polohrubé mouky a 1 prášek do pečiva a nakonec přidáme sníh z 5 bílků.Pečeme při 250stupňoch ve vymaštěném a hrubou moukou vysypaném plechu.
Vychladlý korpus si potřeme jahodovým džemem a na něj navrstvíme první krém, který si připravíme z 250g Palmarínu utřeného s 200g prášku. cukru, citronovou kůrou a 250g jemného tvarohu (mně se osvědčil 250g tvaroh Sabi v střívka).
Na tvarohový krém si poklademe okapané jahůdky (já jsem dala domácí jahodový kupou 750ml).
Dále si připravíme jahodový krém - z 1/2litra mléka, 2jahodových pudinků a 3PL cukru si uvaříme pudink, který po vychladnutí utřeme s 250g Palmarínu. Jahodový krém navrstvíme na tvarohový krém s poukladanými Jahodka.
Jahodovou šťávu z kompotu si doplníme na 8 dcl přidáním vody a jahodového sirupu a uvaříme želatinu. (Já jsem ji dělala z těch 8dcl šťávy, 3PL cukru a 2balíčkov Zlatého klasu ... můžete použít i klasickou práškovou želatinu místo zlatého klasu). Želatinu necháme vychladnout, přičemž ji často promícháme, aby se nám neudělala slupka. Vlažnou želatinu natřeme na koláč.
Koláček necháme ztuhnout v lednici alespoň na 1hodinku a nakonec na něj dáme šlehačku z 500ml smetany na šlehání.

převzato z mimibazaru