Samožerky

Ingredience:

180g hrubé mouky, 100g tuku, 1 lžíce mléka, 1 prášek do pečiva, 180g solamylu, 120g moučkového cukru, 1 vejce a vejce na potření.

Krém: 250g másla, 200g moučkového cukru, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 1 žloutek (já ho nahrazuju salkem, nebo jesenkou - tak na 1 žloutek jedna lžíce), 4-5 lžic horké vody.
Vše našleháme.

Postup:

Vypracujeme těsto a necháme přes noc v chladu. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme opatrně a ještě horké sundáme z plechu, ale opatrně, mohou se lámat.
Spojíme krémem.

Převzato z toprecepty.cz