Jemný jablečný závin bez kynutí
Ingredience:
10 jablek
300 g hladké mouky
1/2 kostky Omegy
špetka soli
25 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
150 ml mléka
1 vejce na potření
strouhanka, skořice, rozinky, vanilkový cukr
Postup:
Nejprve si připravíme kvásek z trochy teplého mléka, droždí a lžičky cukru.
Do mouky uděláme důlek, vlijeme kvásek, přidáme špetku soli, Omegu nastrouhanou na hrubém struhadle a zbytek teplého mléka. Vše propracujeme na vláčné těsto, které hned (bez kynutí) rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme obdélník, posypeme strouhankou, po celé ploše navrstvíme jablka, posypeme rozinkami, skořicí a vanilkovým cukrem. Rohy těsta přehneme dovnitř a srolujeme. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.Pečeme ve vyhřáté troubě při 180° do zezlátnutí, asi 15 minut.
Převzato z toprecepty.cz