Jablíčkové řezy

Ingredience:

120g cukru krupice
3 vejce
60ml oleje
60ml vody
150g hladké mouky
1/4 balíčku prášku do pečiva
2 vanilkové pudinky
60g cukru
1/2 litru jablečného džusu
3 kyselejší jablka
250ml šlehačky
ztužovač šlehačky
marmeláda
trocha skořice nebo kakaa

Postup:

Cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme vodu,olej a promícháme. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva,prosijeme a přisypeme k předešlým surovinám. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Těsto nalijeme na plech a dáme péct na 180st asi na 15 minut.
Uvaříme hustý pudink z jablečného džusu, pudinkových prášků a cukru. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme nahrubo a vmícháme do pudinku.
VELIKOST PLECHU 39cm-30cm.
Korpus překrojíme napůl. Jednu polovinu natřeme marmeládou a přiklopíme druhou půlkou. Potřeme jablečným pudinkem a necháme ztuhnout. Poté vyšleháme šlehačku se ztužovačem a natřeme na jablečný pudink. Posypeme skořicí nebo kakaem.