Drobenkový koláč s ovocem a posypkou

Ingrdience:

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 kostka másla (HERA,LUKANA ap.), 2 vejce, necelý hrnek mléka, 1 prášek do pečiva, OVOCE (jahody, meruňky, broskve, rybíz, banány, ananas apod. dle možnosti a chuti)
můžete udělat polovinu plechu např. jahodami, druhou rybízem.

 
Postup:

Mouku, cukr a máslo dáme do veliké mísy a rukama smícháme, tak dlouho, až vznikne drobenka (posypka), těsto se drolí. Z toho odebereme necelé 2 hrnky a dáme bokem. Do zbytku drobenkového těsta v míse přidáme 2 vejce, necelý hrnek mléka a 1 prášek do pečiva. Smícháme vařečkou, podle potřeby přidat mléko, ať těsto není moc tuhé. Do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu těsto nalijeme, rovnoměrně jej rozetřeme. Na něj klademe ovoce čerstvé nebo z plechovky, výborné jsou jahody, také kombinace 2 druhů. Potom posypeme po celé ploše drobenkou, kterou jsme si dali bokem. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na střední stupeň asi 30-45 minut, podle vaší trouby. Po vychladnutí nakrájíme na kostky a papáme. Je moc voňavá, křehoučká a moc dobrá

Pozn. použito z toprecepty