Čokoládový koláček

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

 Korpus: 400gr hladké mouky, 300gr moučkového cukru, 2 cele vajíčka, 2 lžíce kakaového prášku, 1cl sody Bicarbonate, 3 PL meruňkového (nebo i jiného) povidel, 1 kypřící prášek do perníku, 400 ml mléka, 200 ml oleje Poleva: meruňková (nebo jiny) povidla na potření korpusu, 200gr čokolády na vaření, 120 gr ztuženého tuku (CERA )

 POSTUP PŘÍPRAVY 

 Všechny suroviny na přípravu korpusu vložíme do jedné nádoby a důkladně vymícháme elektrickým mixérem . Vylijeme do většího vymazaného a moukou vysypaného plechu. Troubu předehřejeme na 160 ° C a pečeme 25 minut, potom teplotu zvýšíme na 180 ° C a pečeme ještě dalších 15 minut. Korpus necháme vychladnout a potřeme marmeládou. Z čokolády a ztuženého tuku si v parním, nebo vodní lázni uděláme polevu, kterou vylijeme na korpus. Necháme ztuhnout. Servírujeme s čerstvým ovocem.

převzato z mimibazar.sk