Pistáciový tunel s mandarinkami

 

Ingredience:

Těsto: 4 vejce, 4 lžíce pískového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 3-4 lžíce velmi tmavého kakaa, 2 lžíce vody.
Náplň: 1 pistáciový pudink uvařený dle návodu, 4 pistáciové termixy, 1 želé ztužovač za studena, 1 mandarinkový kompot.
Krém na ozdobení: 1 smetana na šlehání, 2 dcl ochuceného pistáciovo-kokosového mléka značky Muller, 1 kokosový pudink za studena, 1 ztužovač šlehačky.
Zdobení: kousek pistáciové čokolády Orion (prodává se 300 gramová)

Postup:

Těsto: Do sněhu z bílků postupně vmícháme cukr, žloutky, kakao, vodu a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme v troubě na 180 stupňů. Necháme vychladnout, poté si dle formy na srnčí hřbet změříme a nakrájíme těsto. Do formy na srnčí hřbet vložíme potravinářskou fólii a vyložíme jí těstem, které bude tvořit hřbet (tunel). 
Náplň: Uvařený a za občasného míchání vychladlý pudink smícháme s pistáciovými termixy a se želé ztužovačem, připraveným dle návodu. Polovinu náplně vlijeme na těsto v srnčím hřbetu, poklademe okapanými mandarinkami a zalijeme zbytkem nápně (s náplní pracujeme okamžitě a rychle). Tuto náplň pak přiklopíme zbytkem těsta, který nám přikryje vrch srnčího hřbetu. Dáme vychladit (nejméně na tři hodiny) do lednice. Po vychladnutí tunel z formy vyklopíme na tác a ozdobíme krémem.
Krém: Smícháme smetanu s ochuceným mlékem, začneme šlehat šlehačem a postupně vsypeme ztužovač šlehačky a kokosový pudinkový prášek za studena. Vyšleháme krém a tím tunel ozdobíme zdobítkem. Nakonec posypeme celý tunel hrubě nastrouhanou pistáciovou čokoládou.

převzato z toprecepty.cz