Jablečná roláda

 

Ingredience:

4 vejce, 8 lžic cukr krupice, 8 lžic hladké mouky, 6 středně velkých jablek, hrst rozinek namočených v rumu, skořicový cukr

Postup:

Jablka (možno použít i hrušky) rozčtvrtíme, vykrojíme jadřinec a nastrouháme přímo na plech vyložený pečícím papírem, až nám zůstane v ruce jen slupka. Jablka ochutíme skořicovým cukrem a posypeme rozinkami namočenými v rumu. Zalejeme piškotovým těstem (ušleháme celá vejce s cukrem, nakonec přidáme prosátou mouku) a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 8 min až těsto na dotek nelepí. Upečené převrátíme na další plech, stáhneme pečící papír a horkou roládu zarolujeme jablky dovnitř. Můžeme pocukrovat přes háčkovanou dečku nebo okraj záclony.

Převzato z toprecepty.cz