Rybízovo-jablečný koláč s tvarohem a pudinkem

 

 

Ingredience:

Na těsto: 1,5dl hrnku hladké mouky, 1,5gdl hrnku polohrubé mouky, 1/2 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 6 lžic oleje, ½ vanilkového a ½ kokosového pudingu, 2 nastrouhaná jablka, 2 vejce 

Na náplň: 
1 kostka tvarohu, 2 vejce, 3 lžíce cukru moučka, hotový kokosovo-vanilkový puding z 0,5 l půl mléka

Na drobenku: ½ hrnku cukru krupice, 1,5 hrnku polohrubé mouky, 50g másla

+
300-400 gramů rybízu na plech, tuk na vytření plechu a kokos na vysypání

Postup:

Všechny suroviny i s jablkama, /viz suroviny na těsto/ smícháme a vymícháme pak hladké těsto, které vmačkáme do plechu vysypaného kokosem.

Potom si rozmícháme tvaroh s vejci a cukrem, uvaříme si puding a přimícháme ho pak k tvarohu. 

Nakonec na drobenku na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme cukr a mouku, kterou přidáváme, dokud se drobenka nezačne sama pak drobit.

Pak těsto dáme dáme zapéci do trouby a jakmile zrůžoví, tak jej vyndáme a nalijeme na něj náplň z tvarohu a pudingu a posypeme jej rybízem a drobenkou a vše pak ještě jednou dáme zapéci do trouby až do chvíle, kdy drobenka zezlátne, pak koláč vyndáme. Koláč se může buď podávat rovnou,nebo ho dáme chladit do lednice, aby puding ztuhl a pak se vše i lepe krájelo.

Ovoce můžeme dát jakékoliv.

převzato z toprecepty.cz