Malinové řezy kakaové

 

Ingredience:

Piškot:

Vejce 5 ks ; Cukr krupice 200 g ; Olej 1 dl ; Vlažná voda 1 dl ; Hladká mouka 250 g ; Prášek do pečiva 1 ks ; Kakao 1.5 lžíce ;

Náplň:

Měkký tvaroh 2 ks ; Mascarpone 1 ks ; Maliny 0.5 kg ; Cukr dle chuti; Želatinový ztužovač 1 ks za studena od Oetkera; Šlehačka 2 ks ; Ztužovač šlehačky 2 ks ; Želé dortové 1 ks od Oetkera červené nebo čiré; Ovoce na ozdobu - maliny;

Postup:

Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu a olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, normální velikost. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut. Tvaroh a mascarpone prošleháme s cukrem podle chuti, přidáme rozmichované maliny a připravíme si podle návodu želatinový ztužovač za studena, postupně přidáme, promícháme a naneseme na vychladlý upečený piškot, který můžeme jemně pocákat rumem. Dáme na chvíli do lednice zatuhnout a pak naneseme ušlehané šlehačky se ztužovačem. Poklademe ozdobně malinami a zalijeme dortovým želém, které si připravíme podle návodu. Já použila místo vody malinovou šťávu. Šlehačky můžete použít v prášku od Oetkera, jsou už trochu sladké, jinak osladit dle své chuti. Želatinový ztužovač doporučuji použít i dva kusy, jelikož záleží na ovoci, kolik pustí šťávy, na fotce je krém pouze s jedním. Dá se použít i mražené ovoce, v tom případě je lepší ho povařit s malinovým pudinkem do zhoustnutí a pak spojit s tvarohem a mascarpone.

Převzato z recepty.cz