Jahodový moučník
Ingredience:
Těsto:
3 vejce
200 g cukr krupice
250 g polohrubá mouka
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
100 ml teplé vody
100 ml oleje
Jahodová pěna:
700 g jahod
250 g tvaroh
2 malé jogurty
3 sáčky želatiny
100 ml vody
cukr moučka
marmeláda
sádlo nebo 100% tuk na vymazání plechu
polohrubá mouka na vysypání plechu
Postup:
Těsto:
Do nádoby na šlehání dáme vejce, oba cukry a šleháme asi 3 minuty do husté pěny. Pak zašleháme vodu smíchanou s olejem a nakonec zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hmotu vlejeme na vymazaný a vysypaný plech, dáme do předehřáté trouby na 190°C, na střední mřížku a upečeme dočervena.Necháme vychladit.
Na vychladlý plát po celé ploše rozetřeme marmeládu a polejeme jahodovou pěnou.Necháme vychladit a pak nakrájíme na kousky, podle toho jak je chceme mít velké.
Zdobíme podle své fantazie.
Jahodová pěna:
Jahody rozmixujeme a zašleháme tvaroh s jogurty. Želatinu rozpustíme v horké vodě(podle návodu na sáčku)a zašleháme do jahodové směsi, podle chuti přidáme cukr.Hned nalijeme na připravený piškot.
převzato z toprecepty.cz