Semifreda
Ingredience:
Těsto: 6vajec, 8 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 5 lžic cukru popř. kakao
Postup:
Uděláme sníh z bílků. Vše ostatní utřeme, přidáme sníh a dáme na plech vymazaný a vysypaný. Pečeme na 170°C cca 15minut. Z hotového těsta vykrajujeme formičkami tvary a těsto necháme ve formičce (proto jich potřebuje víc). Na těsto můžete použít v podstatě jakékoliv vaše oblíbené těsto.
Připravíme si náplně a dáme do formiček na těsto. Nožem zarovnáme s koncem formiček, aby krém po ztuhnutí byl pěkně rovný. Dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí zdobíme.
Krémy:
Pařížský: šlehačku uvaříme s ledovými kaštany. Druhý den vyšleháme se ztužovačem.
Jogurtový: větší jogurt, půl zakysané smetany, cukr moučka podle chuti, želatinový ztužovač za studena připravit podle návodu a hned přimícháme ke krému
Pudinkový: V 250ml mléka uvaříme pudink. Po vychladnutí zašleháme 150g másla. Dochutíme cukrem a rumem.
Šlehačkový: malý kompot bez nálevu, šlehačka, cukr moučka dle chuti, ztužovač za sudena připravit podle návodu a hned přimícháme ke krému
převzato z mimibazar.cz - autorka: Radka B.