Univerzální krém na dorty a do cukroví

Ingredience:

400-500 ml mléka, 4-5 lžící pol. nebo hladké mouky. 1 a 1/2 másla, cukr moučka dle chuti

Postup:

Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a občas zamícháme, aby se nevytvořil škraloup.
Vyšleháme máslo s cukrem, postupně po lžících zašleháváme kaši do másla!! 

Tento základ lze použít samostatně jako světlý krém. Můžeme ovonět vanilkovým cukrem nebo použít vanilkové aroma. Lze přidat i rum dle chuti.


Můžeme také přidat kakao, mleté ořechy, kákovou sedlinu, rozpuštěnou čokoládu nebo třeba štávu z citronu do citronového cukroví.

Krém je výborný, dlouho vydrží a lze použít jak na cukroví tak do dortu.

 

Převzato z mimibazar.cz