Domácí bramborový chlebík

Ingredience:

1kg hladké, nebo polohrubé mouky, 1 celé droždí, 2PL soli, 3PL octa, 2 vařené brambory, 600ml teplé vody., Můžeme přidat lněné či sezamová semínka.

 Postup:

 Mouku, droždí, sůl, ocet a vodu spolu smícháme,,, uvařené brambory nastrouháme na jemno a postupně přidáváme do těsta. Vzniklé hladké těsto přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. Prohněteme a opět necháme kynout 30 minut. Prohněteme a vytvarujeme do oválného, ​​nebo kulatého tvaru, dáme na plech na který si dáme pečící papír a necháme znovu 30minut podkynout. Troubu si předehřejeme na 180 ° C a pečeme 45minút. Povrch chleba můžeme potřít trochu olejem ještě před pečením bude křupavější. Chlebíček necháme zcela vychladnout

převzato z mimibazar.sk