Bratislavské rohlíčky

Ingredience:

- 40dkg hladké mouky - 1x Hera -250dkg zakysané smetany -moučkový cukr + vanilkový cukr na obalování máte-li rádi sladší těsto tak přidejte trochu cukru do zakysky. Náplň: tvaroh vanil.cukr,žloutek, nebo ořechová: 25dkg mletého máku.10dkg cukru moučky, nastrouhaná kůra z jednoho citronu a 1dl vařícího mléka. Nebo místo máku ořechy.

Postup:

Ze surovin připravíme hladké těsto, dobře vypracujeme a rozdělíme na 6 bochánků. které přikryjeme folií a dáme nejméně na dvě hodiny do lednice odpočinout. Mezi tím si připravíme náplň viz. výše.
Z každého bochánku vyválíme kruh, který rádýlkem rozkrájíme na 8 trojúhelníčku (jako je pizza).
Na širší stranu trojúhelníčku nanášíme lžičkou náplň a rolujeme do tvaru rohlíčku, který klademe na plech s pečícím papírem.Potřeme rošlehaným vejcem a pečeme při 200 stupních tak 30 min poznáte až zezlátnou.
Ještě horké vyndané s trouby obalíme v moučkovém cukrk s vanilkovým cukrem.

převzato z mimibazaru.cz