Bábovka s proužkem

 

Ingredience:

3 vejce, 100 g cukr písek (kdo má raději sladší dá 150 g), 120 g másla nebo Hery, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, 1/8 litru + 3 lžíce mléka, 50 g strouhaných nebo sekaných oříšků, 1 kávová lžička kakaa,

Postup:

Utřeme máslo s cukrem, postupně přidáváme celá vejce, nakonec přilejeme 1/8 mléka a mouku prosátou s práškem do pečiva. Dvě třetiny tohoto těsta nalejeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a celý povrch zaprášíme kakaem. Nejlépe to jde tak, že si kakao nasypete do malého cedníku. Pak na tento kakaový povrch nalejeme zbylou třetinu těsta, do které jsme přidali oříšky a 3 lžíce mléka. Tím se vytvoří tmavý proužek oddělující mramorování.
Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C horkovzduch, jinak na 180 °C asi 20 minut do růžova. Hotové pocukrujeme.

převzato z toprecepty.cz