Pappardelle s květákem,slaninou a chilli

Ingredience:

1 kg květáku, 200 g libové slaniny, 1 lžíce str. citronové kůry, 1 lžička chilli, 2-3 stroužky česneku, 3-4 lžíce olivového oleje, 150-200 ml bílého vína, 125 ml smetany ke šlehání, 400 g těstovin "pappardelle" (široké nudle), strouhaný parmazán, sůl, pepř

Postup:

Troub zahřejeme na 220°C. 

Květák rozebereme na menší růžičky a v míse smícháme s nakrájenou slaninou, chilli, sekaným česnekem a olejem. Dáme do zapékacího pekáčku a v troubě pečeme asi 25 min. dozlatova. Nakonec přilijeme bílé víno a smetanu a pečeme dalších 5-10 min.

Mezitím si uvaříme těstoviny, které po uvaření smícháme s opečeným květákem, dle chuti osolíme, opepříme a postrouháme parmazánem.

Pappardelle podáváme nejlépe s vychlazeným bílým vínem

převzato z mimibazaru.cz