Španělské ptáčky z mletého masa

 

Ingredience:

500g mleté ​​maso (já měla půl na půl vepřové + hovězí), 2 lžíce strouhaného sýr, 1 vejce, koření na mleté ​​maso, sůl, hořčice, uvařené vajíčka na tvrdo, kysela okurka, na kostičky nakrájený Oravska slanina, 1 cibule, olej.

Postup:

Mleté maso dobře vymícháme s vajíčkem, sýrem, lžící oleje, troskou vody, lžičkou koření na mleté ​​maso, sůl, pepř. 
Na alobal roztapkame mleté ​​maso, potřeme ho hořčicí, naplníme pokrájenými vajíčkem na tvrdo, kyselou okurkou a posypeme kostičkami oravské. 
Pomocí alobalu zabalíme. Alobal slouží jen jako pomoc, nedusí v alobalu! uzavřít všechny konce a otvory, uhladíme. 
Cibuli nakrájíme na drobno, rozehřejeme olej, přidáme zbytek slaniny, necháme troskuposkvarit, přidáme cibuli, orestujeme, zasypeme lžící červené mleté ​​papriky, přidáme trochu horké vody, dobře rozmícháme a vložíme ptáčka, podlijeme horkou vodou a dusíme , za občasného podlití. Do stavy můžeme rozdrobit polovinu bujónové kostky.

převzato z toprecepty.cz