Překvapivě šťavnaté karbanátky s camembertem a paprikou

 

Ingredience:

500 g míchaného mletého masa, 1 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1 sýrCamembert(nebo Hermelín), 1/2 červeného paprikového lusku, 100 ml mléka(nebo vody), 1 vejce, pepř, materídouška(nebo majoránka), petrželka, sůl, strouhanka.

Postup:

Maso si dáme do mísy, prosolíme, opepříme, dáme mléko, promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Pak přidáme mateřídoušku, nadrobno nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek, nadrobno nakrájenou papriku, Camembert nakrájený na kostičky, vejce, petrželku a důkladně promícháme. Pokud by se nám zdálo, že je masa řidší, můžeme přidat strouhanku. Pak si utvoříme koule, které dáváme do strouhanky a tam je dlaní rozmáčkneme do tvaru karbanátku, obalíme i z druhé strany, smažíme na menším množství oleje, nejprve přikryté, pomalu tak na 150°C, aby se pěkně propekly a sýr se rozpustil, potom opečeme ještě chvíli z obou stran nepřikryté a na větší stupeň.

převzato z toprecepty.cz