Tchýnino výtečné kuřecí s tatarkou

Ingredience:

Pro 4 osoby: 600 g kuřecího masa(může být cokoliv - prsa, stehýnka,špalíčky dle chuti) , 2 větší cibule, sůl, pepř, máslo na vymazání pekáčku,tatarka light(může být i obyč.), sýr eidam plátky 100-150g.

Postup:

Vymažeme si pekáček kouskem másla (nemusí být - cibule pustí dost šťávičky), na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli,pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti.Pak zalijeme celou tatarkou-stačí malá (já ředím tatarku půlkou bílého jogurtu asi 75g).No a nakonec zakryjeme plátky sýra.Nejprve peču asi 20 min na 250 C° zakryté, poté odkryju a ještě peču, aby sýr pěkně zrůžověl.Cibulka pustí dost šťávy, tatarka udělá taky své......takže masíčko je náramně šťavnaté a křehoučké.Někdy dávám na přilepšenou na vrstvu masa i šunku....Je to jednoduché a výborné....
Jako příloha se hodí skoro cokoliv....nejlepší je  brkaše, ale můžou být hranolky, vařené brambory a dokonce to někteří baští i s rýží