Ožralé kuře na plechovce

Ingredience:

1 celé kuře (cca 1,5kg)
1 plechovka piva 0,5l

Nálev:
2 lžíce medu
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce vinného octa
4 stroužky česneku
1 lžička chilli v prášku
1 lžíce červené chilli omáčky
sůl

Postup:

Vezmeme celé kuřátko omejeme a osolíme.

Připravíme si omáčku, všechny suroviny dáme asi na dvě minuty prohřát na pánev (česnek krájíme na plátky). Můžete použít jakoukoli omáčku, pokud máte doma jinou oblíbenou, je to na Vás :)

Kuře vložíme do zapékací misky a polejeme připravenou omáčkou, necháme odstát, podle původního receptu 1 hodinu, já nechávám jeden den :))))))))))

Na plech si připravíme pečící papír, pro zachycení případné štávy, otevřeme plechovku piva, deci upijeme a ostrým nožem vytvoříme další dva otvory, aby mohlo pivo lépe odcházet :) Kuře narazíme na plechovku a postavíme na plech s papírem. Pečeme podle potřeby cca hodinu a 15 minut na 180 stupňů. Já během pečení ještě občas potírám zbylou omáčkou.

Po upečení sundáme kuře z plechovky, porcujeme a papáme :))) Je to opravdu super mňamka :)))



***
Pivo důsledkem tepla začne vzlínat a vytvoří uvnitř kuřete atmosféru pohody, jak už to jen pivo dokáže, postupně vyvzlíná do masa, díky čemuž je poté maso šťavnaté a křehké a to je možná slabé přirovnání, to maso je boží :)

***
recept převzat z Labužníka :o)

Pozn. převzato z mimibazaru