Kuřecí srnčí hřbet

 

Ingredience:

4 kuřecí prsní řízky, 250 g anglické slaniny, 200 g tvrdého sýra, 2 vejce, červená paprika, malá plechovka kukuřice, 2 - 3 kyselé okurky, 150 g šunky, zelená petrželka, sůl, pepř, oblíbené koření (např. mletá paprika, grilovací, provensálské, gyros,..)

Postup:

Řízky naplocho rozpůlíme, naklepeme, osolíme a okořeníme. V míse smícháme nahrubo nastrouhaný sýr, na kostičky nakrájenou šunku, papriku a okurky, kukuřici a vejce a posekanou zelenou petrželku. Osolíme, opepříme, promícháme. Formu na chlebíček vyložíme papírem na pečení, pak anglickou slaninou tak, aby přibližně poloviny plátků přečnívaly z formy ven. Slaninu na dně i bocích pokryjeme vrstou rozklepaných řízků. Takto připravenou "formu" vyplníme náplní. Náplň překryjeme přečnívajícími kousky řízků a anglickou slaninou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme asi 45 minut. Po vytažení z trouby necháme chvilku odpočinout, pak opatrně vyklopíme a sloupneme papír. Lépe se krájí po částečném zchládnutí.

převzato z mamincinyrecepty.cz