Kuřecí ragú na paprice

 

Ingredience:

400g kuřecích stehenních řízků
150g čerstvých hub
1 svazek jarní cibulky 
1 červená paprika
1 cibule
3dl vývaru
1dl smetany 
1dl zakysané smetany
0,5dl oleje
0,4dl olivového oleje 
2 PL hladké mouky
1ČL mleté sladké papriky
sůl

Postup:

Maso nakrájíme na menší kousky, opečeme zprudka v kastrolu na oleji, přeložíme do misky a osolíme. V kastrolu s výpekem krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou polovinu papriky, přisypeme mouku, mletou papriku a promícháme. Když začne mouka lehce pěnit, přimícháme studený vývar, dobře rozšleháme, přivedeme k varu, vmícháme smetany a povaříme. Omáčku rozmixujeme, přidáme maso se šťávou, kterou pustilo, a zvolna vaříme. Zbytek papriky a houby nakrájíme orestujeme na olivovém oleji a dusíme doměkka. Vmícháme nakrájenou jarní cibulku, směs přidáme do ragú a dosolíme.
Jako přílohu podáváme bramborové špecle.

Poznámka:

Recept na špecle: https://www.toprecepty.cz/recept/23175-bramborove-specle/

převzato z toprecepty.cz