Grilovaná křidélka v medové marinádě

Ingredience:

balení kuřecíh křídel, na marinádu: 1 zakysaná smetana, 2 PL medu, 3 PL oleje, 2 PL kečupu, 1 PL sojovky,česnek podle chuti, grilovací koření (PL = polévková lžíce :-) )

Postup:

Připravíme si marinádu a do ní namočíme křidýlka, necháme pár hodin v ledničce. Na plech trochu másla, naskládáme křidýlka, polijeme zbylou marinádou, já si trochu nechávám a vyleju ji na křidýlka pak v průběhu pečení, ale není potřeba. Politá křidýlka posypeme grilovacím kořením, jen tak zlehka stačí. Pečeme cca 50 minut na 200 st., dolíváme vodu dle potřeby. Udělá se naprosto úúúúžasný sosík, ten pak můžeme přelít přes hotová křidélka nebo přílohu na talíři.

Pozn.Použito z mimibazaru