Čínská slepice s červeným olejem

 

Ingredince:

1 celá slepice
2-3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce červeného oleje s feferonkami
1 lžíce plnotučné hořčice
1dcl bílého vína
1dcl vývaru
pepř
sůl

Postup:

Slepici uvaříme v osolené vodě tak, až nám maso odpadá od kosti, nejlépe v papiňáku. Necháme ji dostatečně vychladnout, zbavíme kůže a maso natrháme vidličkou po vláknu na tenké proužky. K masu přidáme olej, sójovou omáčku, víno, hořčici a vývar, osolíme a opepříme podle chuti. Připravujeme 1-2 dny před podáváním, pak to má tu správnou chuť. Je to vynikající předkrm nebo salát.

Poznámka:


Kdo nemá červený olej, může nahradit olejem slunečnicovým nebo arašídovým a přidat trochu tabasca nebo něčeho ostřejšího.Stačí naložit do slunečnicového oleje na 14 feferonky - olej pak zčervená.

 

Převzato z toprecepty.cz